Egy sokadjára terhes nő nyikorgásai és elmélkedései.

Már megint terhes vagyok

Már megint terhes vagyok

A legújabb próbálkozás

2019. július 09. - nyúlagödörben

Amikor az ember épp nem terhes, akkor elfelejti az összes gáz dolgot, amivel ez jár. Csak az jut eszébe, hogy mennyire csodás dolog kisbabát növeszteni, idült mosollyal pocakot simogatni, elolvadva nézni a férjet, ahogy ő simogatja-puszilgatja, tervezgetni hogy milyen is lesz ha megszületik...

Aztán amikor beköltözik, és kezdődnek a gondok, akkor vág pofán az újrafelismerés. Hogy ez mekkora szívás tulajdonképpen. (Vannak, akiknek "a terhesség nem betegség" - ezúton is üdvözlöm és vadul irigylem őket.) Hogy nem sok idő kell, kezdődik a cukorbaj, a gyengeség, a görcsök, a szédülés, a hányinger, a hőhullám-hidegrázás. Hogy folyton zabálnék, de nem lehet, mennék ide-oda a gyerekekkel, de nem lehet, és főleg örülnék, de nem merek. Mert ha már elvesztettél hármat, nemigen mersz örülni.

Úgyhogy itt fekszem az ágyban, várom a tízóraim idejét, hogy elfogyaszthassam mind a 20 gramm szénhidrátot, és várok. A holnapra, amikor betöltjük a 9 hetet. A jövő hétre, amikor elmegyek az orvoshoz, és megint láthatom a babát, és megtudhatom, hogy minden rendben van-e. A 12. heti vizsgálatokra, amikor picikét fel lehet lélegezni, ha ott is minden rendben találtatik. A 4 hónapra, amikor már komolyabban fel tudok lélegezni, ha odáig kihúztuk. A 6 hónapra, amikortól már van esélye, ha korábban születik. A megszületésére, amikor már végre kint lesz... és persze a neheze azután jön :)

A bejegyzés trackback címe:

https://marmegintterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr4214932898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása